Waarom Boeing-aandelen op maandag knalden?

Waarom Boeing-aandelen op maandag knalden?

De vliegtuigfabrikant heeft goed nieuws te melden vanuit Dubai, waardoor zijn voorraad wolkenhoog vliegt.

 

Wat is er gebeurd

De aandelen van ruimtevaartgigant Boeing (NYSE:BA) waren maandag om 10:50 uur EST 4,4% hoger na meerdere aankondigingen die dit weekend uit de Dubai Airshow kwamen.

En dan

Eerst en vooral citeerde Bloomberg het hoofd van commerciële vliegtuigen van het bedrijf, Stan Deal, die zei dat hij hoopvol was dat China binnenkort Boeing’s 737 zal vrijgeven om het vliegen in ‘s werelds meest bevolkte land te hervatten. koers nasdaq 100 is gestegen. Los daarvan vertelde Boeing senior vice president Ihssane Mounir aan CNBC dat het bedrijf de leveringen van de langeafstandsvlucht 787 Dreamliner van het bedrijf bijna hervat, als de regelgevers dit toelaten.

En misschien wel het meest bemoedigend van alles, aangezien het internationale reizen nog steeds aan het herstellen is en de toeleveringsketens blijven knarsen, vertelde Deal aan CNBC dat “de vrachtmarkt momenteel in brand staat”. Hij had het over luchtvrachtschepen, die snel vracht kunnen vervoeren omdat vrachtschepen en vrachtwagens aan de grond blijven steken.

Blijkbaar verkopen die luchtvrachtschepen goed genoeg dat Boeing een aantal van zijn 737-passagiersproductielijnen ombouwt om in plaats daarvan 737-800BCF-vrachtvliegtuigen te produceren. Volgens Reuters zei Mounir ook dat het bedrijf in “geavanceerde gesprekken” is om een ​​toekomstig op vrachtschip aangepast 777X-vliegtuig te verkopen.

 

Wat nu

Het gaat vandaag goed met Boeing, en dat is een goed voorteken voor de voorspellingen van analisten dat Boeing dit jaar weer winstgevend zal worden na twee opeenvolgende jaren van verliezen boeken op basis van algemeen aanvaarde boekhoudprincipes. Cryptocurrency list is gewijzigd. Dat gezegd hebbende, denk ik dat beleggers nog geen haast hoeven te maken om aan boord te gaan.

Op basis van consensusprognoses opgesteld door S&P Global Market Intelligence, zal Boeing dit jaar maximaal $ 0,13 per aandeel verdienen, wat het aandeel een impliciete koers-winstverhouding voor het lopende jaar van 1.767 geeft!

Zelfs als de winst in 2022 en daarna blijft verbeteren, moet je minstens zo ver gaan als de schattingen voor 2023 ($ 10,87 per aandeel) voordat je tot iets als een normaal klinkende waardering van Boeing-aandelen van 21 keer de winst komt.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.

RSS
Follow by Email