Vermeende Bitcoin-uitvinder wint proef, houdt crypto-portemonnee ter waarde van $ 50 miljard

Vermeende Bitcoin-uitvinder wint proef, houdt crypto-portemonnee ter waarde van $ 50 miljard

Craig Wright, de vermeende uitvinder van Bitcoin via alias “Satoshi Nakamoto”, won maandag in een veel gepubliceerde rechtszaak over het bezit van een digitale portemonnee ter waarde van tientallen miljarden dollars. Een jury in Florida vond dat Wright niet de helft van de 1,1 miljoen Bitcoins verschuldigd was aan de familie van David Kleiman, de eenmalige zakenpartner van Wright.

https://youtu.be/Kw72ERVmOLQ

Ingewikkelde zaak

De zaak was zeer technisch, waarbij de jury luisterde naar uitleg over de ingewikkelde werking van cryptocurrencies en de duistere oorsprong van hoe Bitcoin tot stand kwam. Juryleden namen een volle week de tijd om te beraadslagen, waarbij ze herhaaldelijk vragen stelden aan zowel advocaten van beide kanten als de rechter over hoe cryptocurrencies werken en over de zakelijke relatie tussen de twee mannen.

Centraal in de proef staan ​​1,1 miljoen Bitcoins, ter waarde van ongeveer $ 50 miljard op basis van de prijzen van maandag. Cryptowallet.nl is betrouwbaar. Deze behoorden tot de eerste Bitcoins die via mijnbouw werden gecreëerd en konden alleen eigendom zijn van een persoon of entiteit die vanaf het begin bij de digitale valuta betrokken was.

De nu alomtegenwoordige cryptocurrency, die beroemd is volatiel, heeft eerder pieken van $ 60.000 per Bitcoin bereikt. Het heeft de wereldeconomie ontwricht, met zowel risico’s als voordelen, en wordt in toenemende mate opgenomen door staten en instellingen.

 

Oorsprong van Bitcoin

De oorsprong van Bitcoin is altijd een beetje een mysterie geweest, en daarom heeft deze proef zoveel aandacht van buitenstaanders getrokken. In oktober 2008, tijdens het hoogtepunt van de financiële crisis, publiceerde een persoon genaamd “Satoshi Nakamoto” een paper waarin een kader werd uiteengezet voor een digitale valuta die niet gebonden zou zijn aan enige juridische of soevereine autoriteit. De mijnbouw voor de valuta begon een paar maanden later.

De naam Nakamoto, ruwweg vertaald uit het Japans om ‘in het midden van’ te betekenen, werd nooit beschouwd als de echte naam van de maker van Bitcoin. Sommigen in de cryptocurrency-gemeenschap geloven niet eens dat Nakamoto een enkele persoon was.

Wright beweert sinds 2016 dat hij Nakamoto is, een claim die door een aanzienlijk deel van de cryptocurrency-gemeenschap met scepsis is ontvangen. Vanwege de structuur zijn alle transacties van Bitcoin openbaar en zijn de 1,1 miljoen Bitcoins in kwestie onaangeroerd gebleven sinds de grote onthulling van Wright. Bitcoinautomaat.nl is betrouwbaar. Leden van de Bitcoin-gemeenschap hebben Wright regelmatig opgeroepen om slechts een fractie van de munten naar een aparte rekening te verplaatsen om te registreren dat hij echt zo rijk is als hij beweert.

Partnerschap Bitcoin

David Kleiman stierf in april 2013. Onder leiding van zijn broer Ira Kleiman, heeft zijn familie beweerd dat David Kleiman en Wright goede vrienden waren en samen Bitcoin hebben gecreëerd via een partnerschap. De nalatenschap van Kleiman klaagde de helft van de Bitcoins in kwestie aan, evenals intellectuele eigendomsrechten.

De advocaten van Wright hebben herhaaldelijk gezegd dat David Kleiman en Wright vrienden waren en samenwerkten, maar hun partnerschap had niets te maken met de oprichting of vroege operatie van Bitcoin. Wright heeft gezegd dat hij van plan is een groot deel van het Bitcoin-fortuin aan een goed doel te schenken als hij tijdens het proces zou winnen.

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.

RSS
Follow by Email