Hoe mobiele apparaten winkelen veranderen

Hoe mobiele apparaten winkelen veranderen

Als u denkt aan winkelen, stel u waarschijnlijk een groot warenhuis voor. Maar er zijn grote veranderingen geweest in de manier waarop mensen kopen. Een voorbeeld is de proliferatie van mobiele apparaten. Dit leiden tot grote veranderingen in de detailhandel.

Retailers verleggen hun focus naar omnichannel -strategieën, die consumenten betrekken bij kanalen naar keuze. Het resultaat is een meer robuuste door de hande geleide handelservaring. Het stelt retailers ook in staat om een grotere pool van potentiële klanten te bereiken waar koop ik de beste paspop van 2023.

In het begin van de 20e eeuw boden warenhuizen shoppers gepersonaliseerde service aan. Vaak gelegen dicht bij elkaar, gaven ze ook advies over hoe ze hun levensstijl kunnen verbeteren.

Na de Tweede Wereldoorlog werden grote boxwinkels opgericht, die one-stop winkelen voor grotere populaties. Ze waren efficiënt en waren gericht op het leveren van de beste prijs -kwaliteitverhouding.

Maar naarmate de verkoop van e-commerce groeide, werden fysieke winkels geconfronteerd met een steeds groeiende bedreiging voor hun bedrijf. Dit heeft veel retailers gedwongen hun bedrijfsmodel te heroverwegen. Sommigen verschuiven agressiever naar omnichannel -modellen.

Walmart heeft bijvoorbeeld zwaar geïnvesteerd in winkelreinigende robots, interactieve displays en kunstmatige intelligentie. Door deze elementen te combineren met snelle uitvoering en ophalen, kunnen klanten online kopen en binnen een paar uur aan hun deur laten bezorgen.

Online e-tailers zoals Amazon blijven de markt domineren. Meer dan de helft van alle consumenten noemt het gemak als de belangrijkste reden om online te winkelen. Dat is een enorm voordeel voor een retailer met de beste producten en service.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

RSS
Follow by Email